Jäsentiedote 2/2015

Liikenneasioista
Finferries on julkaissut kesän aikataulun alkaen 1.5.2015. Se löytyy oheisena liitteenä.
Aikataulun mukaan Otava ajaa saareen kahtena päivänä ja Tekla I kahtena päivänä. Kiinnostavin päivä lienee perjantai, joka on Teklan päivä. Tällöin on kaksi vuoroa, joiden väliin jää 4 h aikaa kaupungissa asiointia varten.
Kaunissaaren vuoroja täydentää m/s Vire, jonka aikataulua ei vielä ole julkaistu. Kuitenkin on puhuttu siitä, että Vire ajaa perjantaina iltapäivävuoron lähtien Kotkasta klo 18:15. Samoin sunnuntaina Vire lähtee saaresta myöhemmin kuin Tekla.
Otavan liikennöinti saareen sujunee hyvin, jos ilma on kaunis, mutta tuulisella säällä Otavalla on edelleen haasteita rantautua satamaan, koska tuuli ottaa korkeaan alukseen helposti kiinni.
Kesällä tullaan näkemään vanhassa Vire-laiturissa venelaitureita, koska Pyhtään kunta vaati venepaikkojen sälyttämistä, jotta yhteysaluslaiturin ympärille saatiin tehdä tilaa Otavalle. Tämä on sovittu tilapäiseksi järjestelyksi, koska satamasta tulee näin ihan liian ahdas.
Tämän hetkinen ratkaisu edellä mainituille asioille on aallonmurtajan siirto maakarin päälle, jolloin venesatamaan saadaan riittävästi tilaa. Uusi aallonmurtaja kuitenkin maksaa ja rahoitusta ollaan selvittämässä. Jotain tämän suuntaista on tehtävä, koska matkailu ja veneily ovat ne perusteet, joilla on ylipäätään mahdollista saada rahaa saareen.
Jäteasioista
Kuten tunnettua, Pyhtään kunta on ulkoistanut jäteasiat Kymenlaakson Jäte Oy:lle. Itse kukin on sopinut Kymen Jätteen kanssa omien jätteidensä keräyksen.
Tämän lisäksi Kymen Jäte kerää vaarallisia jätteitä Kaunissaaresta 13.6.2015, josta on oma tiedote ja keräysohje, se löytyy sähköpostin liitteenä. Valitettavasti Kymenlaakson jäte ei suostunut keräämään toista kertaa näitä jätteitä ensi kesänä, kun asiaa kysyin. Jos esimerkiksi metallijätettä on vietävä pois mökiltä myöhemmin kesällä, siihen on kaksi mahdollisuutta:
1. vienti Heinsuolle tai
2. vienti Pyhtään keräyksiin myöhemmin kesällä
Loppukesän keräyspisteet löytyvät Kymenlaakson Jätteen sivuilta: www.kymenlaaksonjate.fi.
Yleisiltä paikoilta syntyvien jätteiden kanssa menetellään siten, että jätepussit toimitetaan jätekatokseen, josta Kymen Jäte hoitaa ne eteenpäin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *