Kaunissaaren kyläkunta ry

Kyläkunta ry on vireästi toimiva kotiseutuyhdistys Pyhtään Kaunissaaressa, joka on jäsenenä Kymenlaakson Kylät ry:ssä, sekä Suomen Kotiseutuyhdistyksessä.

Yhdistys jatkaa vuosisatojen ajan toimineen rantaparlamentin tehtävää, jossa päätettiin yhdessä kylää koskettavista asioista. Rantaparlamentissa kokoontuivat kylän miehet, jonka puhetta johti kylän vanhin.

Yhdistyksen tarkoituksena on elvyttää ja ylläpitää Kaunissaaren vuosisataista, itäsuomalaista saaristokulttuuria. Yhdistys edistää Kaunissaaren olojen kehittämistä perinteistä lähtien ja vaikuttaa saarta koskevaan yhteiskuntasuunnitteluun asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi. Erityisesti matkailun kehittäminen on painopistealueena siten, että herkkää saaristoluontoa samalla suojellaan. Tässä tarkoituksessa yhdistys myös vaikuttaa liikenneyhteyksien kehittämiseen. Yhdistys opastaa Kaunissaaressa kävijöitä saaristolaistapoihin ja paikallishenkeen sekä luonnon erityispiirteisiin. Saari toimii myös tukikohtana, jos aikoo Itäisen Suomenlahden Kansallispuistoon, etenkin Ristisaareen, Harvaviiriin tai Mustaviiriin taikka läheisille luodoille.

Yhdistyksen puheenjohtaja                                        Kari Kajander

Yhdistyksen varapuheenjohtaja                               Lauri Korppas

Yhdistyksen hallitus                                                    Hannu Tyni
Janne Kiiski
Jukka Blomqvist
Jukka Kantola
Jouko Tyni
Liisa Rinne
Markku Kuparinen
Mauri Kortelainen
Ritva Kauranen                                               

Rahastonhoitaja                                                         Ville Laakso

Kyläkunnan maksut

Jäsenmaksu 10 €/v/ hlö, tiemaksu 25 €/v/moottoriajoneuvo, laiturimaksu 30€/v/paikka.

Alla olevalla yhteydenottolomakkeella voit hakea Kyläkunnan jäsenyyttä, tehdä jäsentieto muutoksia, ilmoittaa moottoriajoneuvon rekisteriin, sekä tehdä moottoriajoneuvon tietoihin muutoksia. Ilmoittaessasi tietoja muista yksilöidä tarkasti keitä tiedot koskevat. Kyläkunnan laituripaikkoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Janne Kiiskiin.

Esim. Jäsentietojen muutos: Matti ja Maija Meikäläinen, uusi osoite xxx.
         Moottoriajoneuvon ilmoitus: Matti Meikäläinen 1 x traktori, 2 x mönkijä

Yhteydenottolomake

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelinnumero

Osoite

Aihe

Viesti

Vahvistus