Kaunissaaren kyläkunta ry

Kyläkunta ry on vireästi toimiva kotiseutuyhdistys Pyhtään Kaunissaaressa, joka on jäsenenä Kymenlaakson Kylät ry:ssä, sekä Suomen Kotiseutuyhdistyksessä.

Yhdistys jatkaa vuosisatojen ajan toimineen rantaparlamentin tehtävää, jossa päätettiin yhdessä kylää koskettavista asioista. Rantaparlamentissa kokoontuivat kylän miehet, jonka puhetta johti kylän vanhin.

Yhdistyksen tarkoituksena on elvyttää ja ylläpitää Kaunissaaren vuosisataista, itäsuomalaista saaristokulttuuria. Yhdistys edistää Kaunissaaren olojen kehittämistä perinteistä lähtien ja vaikuttaa saarta koskevaan yhteiskuntasuunnitteluun asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi. Erityisesti matkailun kehittäminen on painopistealueena siten, että herkkää saaristoluontoa samalla suojellaan. Tässä tarkoituksessa yhdistys myös vaikuttaa liikenneyhteyksien kehittämiseen. Yhdistys opastaa Kaunissaaressa kävijöitä saaristolaistapoihin ja paikallishenkeen sekä luonnon erityispiirteisiin. Saari toimii myös tukikohtana, jos aikoo Itäisen Suomenlahden Kansallispuistoon, etenkin Ristisaareen, Harvaviiriin tai Mustaviiriin taikka läheisille luodoille.

Yhdistyksen puheenjohtaja                                        Teija Metsäranta

Yhdistyksen hallitus                                                   
Janne Kiiski
Mirja Herttua – Ruuskanen
Jaana Anttila
Jouko Tyni
Liisa Rinne
Kirsi-Marja Veppling                             

Varajäsenet:

Jukka Kantola

Pentti Rantala     

Rahastonhoitaja                                                         Ville Laakso

Kyläkunnan maksut

Jäsenmaksu 12 €/v/ hlö, tiemaksu 25 €/v/moottoriajoneuvo, laiturimaksu 100€/v/paikka, telapaikka 60 €.

Alla olevalla yhteydenottolomakkeella voit hakea Kyläkunnan jäsenyyttä, tehdä jäsentieto muutoksia, ilmoittaa moottoriajoneuvon rekisteriin, sekä tehdä moottoriajoneuvon tietoihin muutoksia. Ilmoittaessasi tietoja muista yksilöidä tarkasti keitä tiedot koskevat. Kyläkunnan laituripaikkoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Janne Kiiskiin.

Esim. Jäsentietojen muutos: Matti ja Maija Meikäläinen, uusi osoite xxx.
         Moottoriajoneuvon ilmoitus: Matti Meikäläinen 1 x traktori, 2 x mönkijä

  Yhteydenottolomake

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelinnumero

  Osoite

  Aihe

  Viesti

  Vahvistus