Kymen Veden tiedote vesitilanteesta

Tiedote
10.6.2014

Jakelu: Kaunissaaren ilmoitustaulut
Kaunissaaren verkostovettä kloorataan kohonneiden pesäkelukumäärien vuoksi

Kymen Vesi Oy:n Kaunissaaren kaivo- ja verkostovedestä keskiviikkona 4.6.2013 otetuissa näytteissä havaittiin normaalia korkeampi pesäkelukumäärä. Pesäkeluvun suuruuteen vaikuttaa muun muassa veden viipymä ja lämpötila. Kohonneesta pesäkelukumäärästä huolimatta vettä voi käyttää normaalisti.
Pesäkeluvulle ei ole talousvesiasetuksessa (461/2000) annettu erillistä raja-arvoa, vaan sen osalta on määritetty, että pesäkeluvun määrässä ei saisi olla epätavallisia muutoksia. Kunkin vesilaitoksen jakamalla vedellä onkin oma normaali pesäkeluvun tasonsa, jonka perusteella arvioidaan, milloin tilanne vedenkäsittelyssä aiheuttaa toimenpiteitä. Nyt havaittujen kohonneiden pesäkelukumäärien vuoksi Kaunissaaren kaivon vettä desinfioidaan klooraamalla, kunnes pesäkeluku palautuu normaalille tasolle. Tavanomaista suurempi klooripitoisuus voi irrottaa verkostosta sakkoja. Herkkäihoisille kloori voi aiheuttaa samantyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi. Vedestä kloori poistuu keittämällä.
Veden klooraus aloitetaan tiistaina 10.6.2014. Vettä voi käyttää normaalisti myös kloorauksen aikana.
Kymen Vesi Oy pahoittelee klooraustoimenpiteistä asiakkailleen mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.
Asiasta tiedotetaan myös Kymen Vesi Oy:n internetsivuilla www.kymenvesi.fi.

Lisätietoja antaa:
Emmi-Maria Ukko
Tuotantopäällikkö
Kymen Vesi Oy
p. 040 751 9482
emmi-maria.ukko@kymenvesi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *