Kymen Veden tiedote Kaunissaaren verkostovedestä

Kaunissaaren verkostoveden kokonaispesäkeluku on laskenut

Tiistaina 17.6.2014 Kaunissaaren kaivosta ja verkostosta otetuissa uusintanäytteissä kokonaispesäkeluku oli normaalilla tasolla.

Maanantaina 4.6.2014 otetussa näytteessä Kaunissaaren verkostoveden kokonais-pesäkeluku oli kohonnut. Pesäkeluvulla ei ole talousvesiasetuksessa (461/2000) annettu erillistä raja-arvoa, vaan sen osalta on määritetty, että pesäkeluvun määrässä ei saisi olla epätavallisia muutoksia. Kokonaispesäkeluvun laskemiseksi verkostoveden klooraus käynnistettiin tiistaina 10.6.2014. Talousveden klooraus on lopetettu sunnuntaina 15.6.2014.

Vesijohtoveden klooraus on lopetettu, mutta kloorin hajua ja makua voi edelleen havaita vesijohtovedessä. Tarvittaessa kloorin hajua ja makua voi vähentää keittämällä tai seisottamalla vettä astiassa. Kloorattu vesi on vaaratonta, mutta herkille se voi aiheuttaa ärsytysoireita.

Kymen Vesi Oy pahoittelee tilanteesta asiakkailleen aiheutunutta haittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *